Herenhuis

Utrecht

Renovatie van een prachtig herenhuis uit 1900 in Utrecht. Authentieke elementen van het interieur zijn behouden, zoals trap, deuren en raampartijen. De ornamenten plafonds zijn hersteld. En de gehele installatie, electra, water, verwarming en ventilatie is vernieuwd. Nieuwe badkamers, keuken en vloerafwerkingen zijn aangebracht. De wanden zijn weer strak gepleisterd en gesausd en al het houtwerk is geschilderd.

Stalen puien

Om meer daglicht in deze diepe woning te laten ervaren, is er bewust gekozen om de toegang vanuit de hal naar woonkamer te wijzigen en deze te voorzien van dubbele kamerhoge deuren van rankstaal met glas. De massieve pui tussen de hal en de gang en de deur naar de keuken zijn vervangen door ranke stalen deuren met glas. Hierdoor strijkt het binnenkomende licht door de gehele ruimte. Dit licht geeft ruimte!

In de uitwerking van het interieur is gekozen voor de combinatie van zwartstaal, wit stucwerk, wit schilderwerk, beton en geloogd eiken.

Badkamers

De badkamers zijn strak vormgegeven. Ook hier is het geloogde eiken toegepast in het badkamer meubel. Kranen en douchegarnituur in het matzwart. Strak wit pleisterwerk op de muren en plafond.

Vragen?

Neem gerust contact op voor een eerste gesprek.